Mindset en Mogelijkheden

Hoezo mogelijkheden?! Ik ben waarschijnlijk veeeeel te vroeg met dit bericht. We zijn nog aan het overleven in deze crisis. In paniek kijken we hoe we de boel draaiende houden. Ik ook. 

 

Een deel van onze teams zit thuis, een kritisch deel misschien op kantoor. Anderen zijn ziek. Hoe lang gaat dit nog duren? We kunnen afwachten, of kunnen we al iets (anders) doen? 

Want dat de zaken anders gaan lopen….dat is zeker. Hoe gaan we verder, wat gaan we doen? Hoe gaan we straks weer opstarten? Is er überhaupt nog vraag naar mijn business? 

 

Vernieuwing is noodzaak geworden. Online winkels hebben het superdruk en moeten vernieuwen om het waar te maken. Andere bedrijven liggen stil en houden de deuren (verplicht) dicht….. Wat gaan we dán doen? 

 

Vernieuwing doe je in stapjes en “hands on”. Neem nu – als het je lukt - de rust om even te reflecteren. Waar ben je goed in? Wat zou je kunnen doen? Wat ligt al jaren op de plank, maar kwam je nooit aan toe? 

 

Het vraagt een andere mindset misschien. Het verschuiven paradigma's is al jaren het mooiste wat ik doe. Dat kan ook online. Wie zegt dat je persé met zijn allen op de hei moet gaan zitten? 

 

Zin om online eens te brainstormen met een bakkie koffie? Laat het mij maar weten. Ik zet mijn online video-conferencing wel aan. :-) Reinder