Samen is alles zien, zet alle koppen bij elkaar!

Vind de perfecte afstemming voor jouw organisatie

Het is nodig regelmatig om de neuzen dezelfde kant op te zetten – en dat bedoelen we letterlijk. In een bijeenkomst waar we allemaal bij zijn. Vergelijk het met het gezin: af en toe samenkomen en delen wat er speelt, boven tafel halen wat er onder zit, ieder vertelt wat hem of haar bezighoudt, waar ie mee bezig is, wat loopt lekker, wat zit je dwars. Plannen maken en terugkijken op een examen of verjaardag. Dit gaat over verbinding, over bonding. Met als doel naar elkaar om te kijken, samen sterker te staan.


Dat geldt natuurlijk ook voor een organisatie. En automatisch zoeken collega’s elkaar op, wisselen uit etcetera. Waar dit over gaat is de bijeenkomst waar we allemaal bij zijn. Die we allemaal met eigen ogen en inbreng samen en tegelijk meemaken. Er gaat een enorme kracht uit van een plenaire bijeenkomst. Het draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel, onderdeel van een geheel, de kracht van een groep. Het gaat om: “Ik was er bij”. Een bijeenkomst waar de iedereen aanwezig is, van hoog tot laag, levert een enorme bijdrage aan motivatie en identificatie die ervoor zorgt dat de productiviteit een boost krijgt.

Waarom iedereen bij elkaar roepen?

Wij geloven dat de meeste mensen heel graag een bijdrage (willen) leveren aan uw organisatie. Maar, er komt vaak iets tussen, men verzuipt in eigen werk, er is gedoe en men verliest het overzicht van wat er nou eigenlijk gaande is. Er zijn vele team- of afdelingsmeetings en bijeenkomsten, maar op de een of andere manier blijft het vaak rennen, vliegen en men vraagt zich vaak af “Waar doe ik het nou voor?”, “Wat is de bedoeling?” of “Ik zie vanalles, maar hoe kan ik nou meedenken?”

 

En, hoe doen we het nou met ons allen? Iedereen doet men reuze zijn best, en iedereen is druk op zijn eigen manier, op zijn eigen eilandje. Bedoeld, en onbedoeld. Bewust, en onbewust. Maar nemen we soms even de tijd om alle neuzen bij elkaar te zetten?!