Wie is Reinder Schonewille?

Hoe een zwaargewicht de zaak met lichtheid op gang brengt

Reinder staat voor vernieuwing met bezieling.
Zinvol, leuk én met impact.

Ik geloof dat iedereen in principe wel wil bijdragen. De wil is er, maar er komt in de praktijk veel tussen. Er zijn talloze redenen waarom mensen in hun werk moeite hebben om de grote doelen in het oog te houden: door drukte en snelheid, eisen van klanten, audits, intensieve eerdere veranderingen met niet altijd fijne ervaringen, groeispurten van de organisatie, wisselingen van leidinggevenden en ga zo maar door. 

 

Het resultaat daarvan is dat men vaak wel óver elkaar, maar te weinig mét elkaar praat. En al zeker niet op gestructureerde wijze. En dit gaat vaak ten koste van het werkplezier, efficiëntie en klanttevredenheid. 

 

Dit dilemma, wat je het drama van veranderings- of vernieuwingsmanagement kunt noemen, is precies waar ik mijn specialiteit van gemaakt heb. Ik vind het geweldig om hier in te duiken en mensen wel mee te krijgen. 

 

Eén ding helpt daarbij sowieso: iedereen bij elkaar zetten en bespreken wat er nou eigenlijk aan de hand is. Mijn doel daarbij: samen werken aan ambities op een manier die naar succes leidt! Voor iedereen. 

 

Of de specifieke stijl die ik daarbij hanteer ook aanslaat? Dat laat ik u graag door mijn eerdere opdrachtgevers vertellen. Wat ik in ieder geval veel terug hoor is de ‘lichtheid’ waarmee ik de zwaarste thema's aansnijd en tussen de oren weet te krijgen.

 Achtergrond

Ik heb een bedrijfskundige achtergrond vanuit de Universiteit Nijmegen en startte mijn loopbaan in 1999 bij Ernst & Young Consulting. Na vooral marketing-strategische en commerciële vraagstukken wilde ik op enig moment niet meer alleen analyses maken en mooie rapporten presenteren in de boardroom, maar contact met de werkvloer waar het moet gebeuren. Dus zelf met de benen in de klei. Betrokken zijn bij de implementatie. Vernieuwingen ook effectief waarmaken mét de mensen die het moeten doen. En daarnaast lonkte ook het buitenland, ik had stevige internationale aspiraties. Redenen genoeg om een gouden baan in te ruilen voor een eigen praktijk.

 

Daarna is het echte avontuur begonnen. Sinds 2003 stimuleer ik mensen en teams om beter te werken. In Nederland, op Curacao, in Zuid Afrika en met af en toe ook andere uitstapjes. Voor mij is de kern: "Als je betere resultaten wilt, verbeter dan vooral het contact tussen mensen". 

 

Ik presteer zelf ook beter in samenwerking met associates

Ik heb veel lol in het samenwerken met collega's. Met een werelds team van adviseurs, professoren, sprekers en programmaleiders co-creëer ik programma's voor gezamenlijke klanten.

 

We hebben allemaal de focus op mensen, prestatie en het presteren vanuit een inspirerende context. We werken vanuit ons hart en zijn allen bezield van ons werk

 


Ik werk ook graag online

Ik vind het fantastisch om online met mensen - en ook grote groepen - te werken. Iedereen doet mee en de tijd vliegt voorbij! Interactieve werkvormen en methodes zorgen ervoor dat mensen bij de les blijven. En ook de stillere types dragen concreet bij. Duidelijk anders dan een "standaard meeting" achter een camera.