Afdelingsmanager

Je zit klem

Je zit klem tussen directie en werkvloer. Tussen strategie en dagelijkse praktijk. Bijvoorbeeld: de  winkel ligt vol met ijsjes, zonnebrillen en teenslippers. Het is een slechte zomer en de zomerproducten blijven liggen. Ze blokkeren nieuwe ideeën, slimme plannen om de omzet te verhogen. Het management wil dat je de voorraad zomerproducten verkoopt. Er moet winst gemaakt worden!

 

Maar je bent al lang blij dat je de planning op orde hebt, je team draait goed na veel gedoe en de kassa’s lopen lekker door. De dagelijkse dingen. Waar je trots op bent. Maar het management wil een nieuw vulproces, een nieuwe verkoopstrategie of een nieuwe ICT-implementatie. Waar haal je de tijd vandaan? Hoe ga je dat doen?

 

Je medewerkers doen het zelf

Je mensen lopen vast in processen en procedures. Als je als afdelingsmanager klem zit tussen directie en werkvloer, huur je mij in. Ik vraag je mensen naar de praktijk en ik draag een andere manier van denken aan. Ik vraag door. Want je medewerkers weten zelf het best hoe ze veranderingen kunnen aanpakken.  De essentie bij veranderingen is in contact met elkaar samen een oplossing vinden.