Wie is Reinder Schonewille?

Iemand die de zaak met lichtheid op gang brengt én regelmatig terugkomt

Ik heb een bedrijfskundige achtergrond vanuit de Universiteit Nijmegen en startte mijn loopbaan in 1999 bij Ernst & Young Consulting. Na vooral marketing-strategische en commerciële vraagstukken wilde ik op enig moment niet meer alleen analyses maken en mooie rapporten presenteren in de boardroom, maar contact met de werkvloer waar het moet gebeuren. Zij hebben de beste ideeën én ik wilde betrokken zijn bij de implementatie.

 

Ik wil namelijk vernieuwingen ook effectief waarmaken mét de mensen die het moeten doen. En daarnaast lonkte ook het buitenland, want ik had  internationale aspiraties. Redenen genoeg om een mooie baan in te ruilen voor een eigen praktijk.

 

Daarna is het echte avontuur begonnen. Sinds 2003 stimuleer ik mensen en teams om beter te werken. In Nederland, op Curacao, in Zuid Afrika en met af en toe ook andere uitstapjes. Voor mij is de kern: "Als je betere resultaten wilt, verbeter dan vooral het contact tussen mensen".

Reinder staat voor People, Planet, Profit én Plezier

en werkt het liefst aan "Business for Good"Visie

Ik geloof dat iedereen in principe wel wil bijdragen. Geïnspireerd wil werken en plezier wil hebben met collega's en klanten. De meesten willen ook wel samenwerken om het voor elkaar te krijgen. Kortom, de wil is er, maar er komt in de praktijk veel tussen. Er zijn talloze redenen waarom mensen in hun werk moeite hebben om de grote doelen in het oog te houden: door drukte en snelheid, eisen van klanten, audits, intensieve eerdere veranderingen met niet altijd fijne ervaringen, groeispurten van de organisatie, wisselingen van leidinggevenden en ga zo maar door. 

 

Het resultaat daarvan is dat men vaak wel óver elkaar, maar te weinig mét elkaar praat. En al zeker niet op gestructureerde wijze. En dit gaat vaak ten koste van het werkplezier, efficiëntie en klanttevredenheid. 

 

Dit dilemma, wat je het drama van veranderings- of vernieuwingsmanagement kunt noemen, is precies waar ik mijn specialiteit van gemaakt heb. Ik vind het geweldig om hier in te duiken en mensen wel mee te krijgen. 

 

Eén ding helpt daarbij sowieso: iedereen bij elkaar zetten en bespreken wat er nou eigenlijk aan de hand is. Mijn doel daarbij: samen werken aan ambities op een manier die naar succes leidt! Voor iedereen.


Ik presteer zelf ook beter in samenwerking met associates

Ik heb veel lol in het samenwerken met collega's. Met een werelds team van adviseurs, professoren, sprekers en programmaleiders co-creëer ik programma's voor gezamenlijke klanten.

 

We hebben allemaal de focus op mensen, prestatie en het presteren vanuit een inspirerende context. We werken vanuit ons hart en zijn allen bezield van ons werk.

Jacco Dros

Eigenzinnige adviseur en facilitator

Jacco brengt innovatie bij bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en NGO’s, zowel binnen als tussen organisaties. Jacco is enthousiast, creatief en een tikje eigenwijs. Maar hij is vooral zichzelf. 

Contact:

Mobile: +31 6 24 91 75 84‬

Email: jacco@hehoho.nl‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Website: www.hehoho.nl


Wim Luteijn

Intuïtieve en creatieve business consultant

Wim brengt op een positieve, constructieve manier mensen in beweging vanuit bezieling en samenwerking. Zijn kracht is vanuit visie en strategie, teams te coachen en zorgt voor verrassende combinaties en een kansrijke toekomst.

Contact:

Mobile: +31 6 24 91 75 84‬

Email: wluteijn@detransitie.nl

Website: www.detransitie.nlElmira Nijhuis

Adviseert binnen complexe situaties

Elmira focust op kracht, transparantie, gelijkwaardigheid en kwetsbaarheid. Ze houdt van mensen en vooral ook van eigenwijze professionals of kritische directeuren en managers. Staat voor samen doorontwikkelen.

Contact:

Mobile: ‭+31 6 22 89 84 31‬

Email: mail@elmiranijhuis.nl

Website: www.elmiranijhuis.nl

Joep Stassen

Corporate Comedian

Econoom, bedrijfskundige en stand-up comedian. Met gevoel voor humor én verstand van zaken breng ik medewerkers of deelnemers in beweging.

Contact:

Mobiel: +31 6 26 80 82 46

Email: joep@joepstassen.nl

Website: www.joepstassen.nl